~Ilmu itu jauh lebih mahal daripada segala KEBENDAAN,jauh lebih berharga drpd semua KEKAYAAN~. Powered by Blogger.

Selamat Datang ke Bumi Tarbiyyah

Posted by ~PERMATA ISLAM~ Saturday, July 10, 2010

Assalamualaikum, salam perjuangan + salam mahabbah + salam tarbiyyah

Salam sebagai ucaptama saya serta tahniah kepada semua mahasiswa mahasiswi yang baru mendaftarkan diri sebagai Mahasiswa di mana jua anda berada terutama mahasiswa pendidik di bumi pentarbiyahan Universiti Pendidikan Sultan Idris.

Sungguh kita bertuah kerana masih diberi kesempatan oleh Allah SWT merasai nikmat sebagai seorang mahasiswa apatah lagi nikmat Islam,Iman dan Ihsan yang tidak ada tandingan nilainya,Alhamdulillah! Oleh itu, selamat datang sekali lagi ke medan didikan, dalam usaha menjadi manusia yang berjiwa manusia dalam erti kata yang sebenarnya-mencari pendidikan demi mendidik bangsa hadapan-

Benar kita adalah mahasiswa, berdarah muda dan berjiwa besar-lantas kita adalah suara2 yang akan menentukan masa hadapan negara kita, maka kita seharusnya bangkit dengan semangat dan tekad yang baru pada semester ini supaya akhir nanti, kita bukan mahasiswa yang lemah! Ibarat melukut ditepi gantang,hidup segan mati tak mahu..

Akhir kata, selamat maju jaya demi membina perkaderan diri dan kegemilangan barulah nanti perkaderan ummah semakin laju merentasi zaman kerana kita semua adalah pewaris murrabi..

2 comments:

  1. Cikgu Mat Says:
  2. salam kpd afifah,, sronok bace post y nie,,, amat kena pada diri ambo,,hu3. Apepom, ianya sedkit sbyk memberi pkhabaran kpd ambo bhwa ambo masih seorg ank y sedg menuntut ilmu.

  3. yeke cikgu mat..apa2 pun, kita buat yang terbaik lah ^___^

Post a Comment

"Jika aku benar, ikutlah aku, jika aku salah,tegurlah aku" - Sayyidina Umar

Syukran singgah di blog xseberapa ni

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
Kota Bharu, KELANTAN SERAMBI MEKAH, Malaysia
~Dunia ini adalah perhiasan, seindah-indah perhiasan adalah wanita solehah~...~Dunia adalah ujian, dan anak-anak adalah salah satu ujian buat ibu bapa mereka~

MY INSPIRATIONS

MY INSPIRATIONS
Umi dan Abah

PERMATA ISLAM

Sesungguhnya manusia adalah khalifah di muka bumi ini,
Ketinggian martabat manusia disisi Allah bukanlah harta,kedudukan, kebangsawanan, darjat keturunan, malah bukan juga kecantikan rupa paras Tapi nilai sebenar yang dipandang oleh ALLAH yang di namakan TAQWA.

Firman ALLAH : 
" Sesungguhnya, semulia-mulia kamu disisi Allah ialah orang yang lebih TAQWANYA di antara kamu, Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana.
( Surah Al-Hujurat : 13 )


Followers

TETAMU ISTIMEWA

JARINGAN MAKLUMAT

TAMAN ILMU

Installed by CahayaBiru.com